dinsdag 30 december 2014
Alles wat ik doe, doe ik voor 100%
In onbalans zijn.......in balans komen......
Zo aan het einde van een kalenderjaar lijkt alles te draaien om het in balans zijn of in ieder geval in het nieuwe jaar in balans komen. Balanceren en balans vinden heeft niet alleen met je gewicht te maken en het tastbaar maken door op een weegschaal te staan. In balans zijn heeft voor mij ook te maken met een evenwicht vinden in belangrijke zaken, gezin, werk vinden, studie volbrengen en een leuk sociaal leven hebben. Tijdens mijn laatste werkweken voelde ik dat ik weer in onbalans dreigde te raken. Dit heb ik met een zeer harde les al eens meegemaakt met uiteindelijk een burn-out als gevolg. Gelukkig ving ik de signalen deze keer tijdig op en is het nu niet zover gekomen.
Onder belasting, niet autonoom kunnen zijn en daar bovenop een veeleisend karakter waren deze keer de boosdoeners die mij veel stresshormonen opleverde. Daarnaast een zoektocht naar een nieuw levensritme maakte dat ik in onbalans dreigde te raken. Op advies van de Arboarts heb ik een aantal zaken op een rijtje gezet gewoon een +/- lijstje maken wat geeft energie en wat kost energie en daarnaast bepalen waar je invloed op hebt en waar niet. Dit lijstje makende kwam ik erachter dat het volgen van de colleges mij heel veel energie opleveren, maar mijn scriptie die onderdeel is van het behalen van het diploma zorgde voor stress. Ik had er voor gekozen mijn scriptie/afstudeeropdracht binnen Rabobank Zeeuws-Vlaanderen te doen en ik merkte dat dit geen goede beslissing was. Het gemak waarmee ik mijn tussenopdrachten kon maken was te simpel. Daar was ik de opleiding niet voor gestart. Voor ongeacht welk bedrijf het verschil kunnen maken, strategie en visie ontwikkelen en kunnen implementeren dat was toch de reden waarom ik aan deze zware studie was begonnen? Waarom het afscheid nemen van de Rabobank organisatie nog uitstellen en toch nog 10 maanden voor een bedrijf 'werken' waar jij niet verder mee kan.......
Tja, het boventallig zijn dwingt je om weer kritisch te kijken naar de arbeidsmarkt, wat gebeurt er in Zeeland waar zitten de interessante werkgevers of is het tijd voor mij om voor mezelf te beginnen. In die hoedanigheid struin ik elke dag LinkedIn af om te kijken wat er gebeurt en waar de magic is happening. Zodoende stuitte ik via Patricia van de Berge op een krantenartikel over EPESI een innovatieve 'startup' uit Middelburg (die allang geen start-up meer is, omdat ze reeds 5 jaar bestaan). Een héél erg interessant verhaal over een paar jonge software ontwikkelaars die op punt staan Sergio Herman van voormalig Oud Sluis en tegenwoordig The Jane in Antwerpen te helpen met klanten verrassen niet alleen met culinaire hoogstandjes maar in de gehele klantreis zal een optimale beleving worden gecreëerd.
Ik als Marketeer begon acuut te kwijlen bij het lezen van het artikel maar anderzijds werd ik erg nieuwsgierig hoe dit werkte en hoe ik dit als marketeer in mijn volgende job kan inzetten. Zo heb ik vanuit nieuwsgierigheid mijn stoute schoenen aangedaan en ben ik gaan zoeken naar de personen achter EPESI. Heb één van hen een persoonlijk bericht gestuurd via Linked In en gevraagd of ik het bedrijf mocht komen bezoeken en of ze mij wilde meenemen in de wereld van EPESI. Zodoende zat ik op 5 december samen met één van de eigenaren in de eetboetiek te Sluis, in het voormalige pand van jawel Oud Sluis en hebben we daar gesproken over de diverse mogelijkheden van de tool, de soort klanten die hier baat bij hebben een interessant gesprek waarbij de klik gemaakt werd.
De tool is af, getest en klaar om in de markt te zetten....wat zou ik mij hier graag aan verbinden. Toen ik tijdens het gesprek naar de toilet ging viel mijn kwartje. EPESI was niet zomaar op mijn pad gekomen, ik heb niet zomaar contact gezocht met totaal onbekenden. Ik moet binnen dit bedrijf strategische ervaring opdoen mijn nieuwe marketingkennis 2.0 toe gaan passen in de praktijk. In het kader van mijn baan naar baan begeleiding paste het perfect en sluit de uitdaging waar EPESI voor staat volledig aan op mijn studie en afstudeeropdracht. Toen ik mezelf aanbod als stagiair om EPESI marketingtechnisch te helpen bij het in de markt zetten van hun intelligente tool, kwam dit aanbod ook voor hen op het juiste moment. De fase waar EPESI nu in zit vraagt om marketingkennis. Zodoende is er sprake van een win-win situatie voor beide partijen en gaan we samen bouwen aan een mooie uitdaging.
Met deze actie raakte ik in één keer van onbalans in balans door zelfstandig te bepalen waar ik mijn afstudeeropdracht ga maken nam ik een grote stressfactor weg. Op 8 januari start mijn avontuur bij EPESI, naast een leuke en leerzame tijd ga ik in 2015 ook een uitdaging met mezelf aan. Lichamelijk wens ik ook in balans te komen door bewuster te eten, gezond met mijn lichaam om te gaan meer energie te hebben/krijgen is wat ik mezelf gun. Mijn nieuwe motto wordt; alles wat ik doe, doe ik voor 100% (naar aanleiding van een college van Marco Hoogerland en op basis van een interessant lezing door Arko van Brakel)
Abonneren op:
Posts (Atom)